Kari rýže s hráškem a slaninou

Ingredience

  • 800 g uvařené vychladlé dlouhozrnné rýže
  • 2 lžíce sezamového nebo slunečnicového oleje
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 plátky slaniny
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce suchého kari koření
  • 2 lžíce prášku Maca Exotic Herbs
  • citron
  • sůl
  • pár lístků koriandru

Postup

K přípravě kari rýže je zapotřebí už uvařená a vychladlá rýže. Můžete si ji uvařit speciálně pro tento pokrm, nebo zpracovat třeba zbylou od oběda. Z několika málo ingrediencí vytvoříte zářivě žlutou voňavou dobrotu, kterou lze podávat jako přílohu nebo ji zbaštit samotnou.

Nejlepší nádobou na vaření je určitě pánev wok, ale můžete použít i větší hrnec. Rozpalte olej, hoďte do něj na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Jakmile se slanina trochu opeče, přidejte na plátky nakrájený česnek a lžíci kari koření. Půl minutky míchejte, přidejte vařenou rýži, rozmrzlý hrášek a prohoďte, dokud se rýže rovnoměrně neobarví a neprohřeje. Poprašte makou a nasekaným koriandrem, podle chuti okyselte citronovou šťávou, osolte a naposledy zamíchejte.

další recepty