Kakaové cizrnové muffiny
Ingredience
Postup
Domácí kakaové muffiny nemusí být připraveny tradičním způsobem z bílé mouky. Její zdravější alternativou je v našem receptu použitá mouka cizrnová. Plnou chuť dodá jak třtinový cukr, tak zejména kvalitní kakaový prášek. Nesmí chybět maca obohacující muffiny svou léčivou silou.
Ve větší míse smíchejte sypké přísady, tedy cizrnovou mouku, třtinový cukr, kakaový prášek, maku, prášek do pečiva a sůl. Do druhé mísy oddělte vaječné žloutky, olej, mandlové mléko a rozmíchejte. Zvlášť ušlehejte sníh z bílků. Mísu s tekutou směsí vlijte do suché směsi a důkladně promixujte. Do těsta opatrně zapracujte sníh z bílků- Papírové kočíčky plňte do dvou třetin. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 25 až 30 minut.