Kari rýže s hráškem a slaninou
Ingredience
Postup
K přípravě kari rýže je zapotřebí už uvařená a vychladlá rýže. Můžete si ji uvařit speciálně pro tento pokrm, nebo zpracovat třeba zbylou od oběda. Z několika málo ingrediencí vytvoříte zářivě žlutou voňavou dobrotu, kterou lze podávat jako přílohu nebo ji zbaštit samotnou.
Nejlepší nádobou na vaření je určitě pánev wok, ale můžete použít i větší hrnec. Rozpalte olej, hoďte do něj na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Jakmile se slanina trochu opeče, přidejte na plátky nakrájený česnek a lžíci kari koření. Půl minutky míchejte, přidejte vařenou rýži, rozmrzlý hrášek a prohoďte, dokud se rýže rovnoměrně neobarví a neprohřeje. Poprašte makou a nasekaným koriandrem, podle chuti okyselte citronovou šťávou, osolte a naposledy zamíchejte.