Pečené kešu oříšky se sezamem

Ingredience

  • 350 g nesolených kešu ořechů
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce třtinové Panely Exotic Herbs
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžičky prášku Maca Exotic Herbs
  • špetka himalájské soli

Postup

Pečené kešu ořechy v javorovém sirupu se sezamem vyrobíte snadno během čtvrthodinky. Jsou křupavé, mírně sladké a plné látek, které vašemu tělu jen prospějí.

Nejdříve předehřejte troubu na 160° C. V míse smíchejte javorový sirup, panelu, maku a špetku himalájské soli. Přidejte kešu oříšky, vše promíchejte, aby byly kešu po celém povrchu pokryty sirupovou směsí. Rovnoměrně posypte sezamovými semínky, párkrát prohoďte, až se sezam krásně na oříšky přichytí. Přemístěte na pečícím papírem vyložený plech a rozprostřete do rovnoměrné vrstvy. Vložte do trouby, po 6 minutách promíchejte a pečte dalších 6 minut. Vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout. Pokud je nespotřebujete hned, skladujte v uzavřené nádobě.

další recepty