Pečené brambory s avokádovým aioli

Ingredience
- 1 velké měkké avokádo
- 4 stroužky česneku
- ½ lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- ¼ šálku domácí majonézy
- 2 čajové lžičky prášku Maca Exotic Herbs
- 2 čajové lžičky čaje Matcha Exotic Herbs
- 8 brambor
- olivový olej
- mořská sůl a černý pepř
- petrželová nať
Postup
Jestli máte rádi pečené brambory, určitě vám budou šmakovat s avokádovou majonézou aioli. Jde o vylepšenou domácí majonézu, kterou nutričně obohacuje avokádo, maca a matcha.
Brambory umyjte a dejte na 25 minut vařit. Mezitím rozpulte avokádo, vyndejte pecku a lžící vnitřek vyjměte ze slupky. 2 stroužky česneku hoďte do mixéru a několika pulsy je rozsekejte. Přidejte avokádovou dužinu, majonézu, citronovou šťávu, maku, matchu, špetku soli a trochu čerstvě mletého pepře. V mixéru zpracujte ingredience do hladké omáčky aioli.
Plech vyložte pečícím papírem. Brambory sceďte a na plechu je rozmáčkněte, třeba hrnkem s plochým dnem. Utřete zbývající česnek se solí a ochuťte jím 6 lžic olivového oleje. Olejem pocákejte brambory, osolte a opepřete. Pečte při 230°C zhruba 10 minut, až brambory získají křupavou kůrčičku. Servírujte přelité připraveným aioli a posypané nasekanou zelenou petrželkou.