Ovesné cookies s makou

Ingredience

  • ⅓ šálku mandlového mléko
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 1½ šálku ovesných vloček
  • 1 šálek ovesná mouka
  • 1 šálek třtinového cukru
  • ½ šálku mandlových lupínků
  • ¼ šálku nasekaného Goji Exotic Herbs
  • ¼ šálku nasekaných sušených meruněk
  • 2 lžíce loupaných dýňových semínek
  • 1½ lžíce prášku Maca Exotic Herbs
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mořské soli

Postup

Předehřejte troubu na 170° C. Ve velké míse smíchejte třtinový cukr, mandlové mléko a rozpuštěné máslo. Do menší misky nasypte ovesnou mouku, práškovou maku, prášek do pečiva, sodu, skořici a sůl a důkladně promíchejte. Sypkou směs přidejte k tekuté bázi ve velké míse a vytvořte lepkavé těsto. Do něj zakomponujte ovesné vločky, mandlové lupínky, dýňová semínka a nasekané sušené goji s meruňkami. Hotové těsto nandávejte na plech vyložený pečícím papírem, na jednu sušenku zhruba množství velikosti menšího pingpongového míčku a lžící zploštěte na výšku 1 cm. Pečte 12-15 minut dokud sušenky nezískají zlatavou barvu.

další recepty