Mrkvovo-zázvorová polévka

Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- ½ kg mrkve
- 1 cibule
- 2 lžíce oloupaného nasekaného zázvoru
- ¾ l zeleninového vývaru
- 2 lžíce Maky Exotic Herbs
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 pomeranč
- 4 lžíce kokosové smetany
- sůl a pepř
Postup
Sladká a přitom mírně pikantní – přesně taková je mrkvovo-zázvorová polévka. Optimální pro okamžiky, kdy přijdete vymrzlí domů, chcete se dobře najíst a rychle zahřát. Sladká mrkev, štiplavý zázvor, maca, cibule, muškát i pomerančová šťáva si spolu dobře rozumí. Vytvoří harmonický pokrm a synergicky povzbudí imunitu.
Ve větším hrnci rozpalte olivový olej, na něm restujte na hrubší kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, které mírně osolte a opepřete. Až se začnou malinko přichytávat, přidejte nasekaný zázvor a nechte ještě minutku opékat. Přilijte zeleninový vývar, vmíchejte muškátový oříšek, přiveďte do varu a nechte mírně bublat další čtvrthodinku. Přisypte maku a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nakonec dolaďte chuť čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou. Do každého talíře před podáváním přidejte lžíci kokosové smetany.