Jahodovo-fenyklová limonáda
Ingredience
Postup
Přestože je fenykl zelenina, mírně lékořicová chuť jeho sladké odrůdy úžasně ladí s ovocem, konkrétně s jahodami, jablky a citróny. Protože blahodárně působí na trávení, je z něj připravená limonáda ideální jako nápoj po vydatném obědě. Dodá tělu potřebné tekutiny, spoustu vitamínů a ukojí chuť na sladké.
Nejdříve omyjte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kostky. Z fenyklu odstraňte horní listy, rozdělte řapíky a rozčtvrťte je. Vše hoďte do mixéru, přidejte šťávu z obou citrónů, maku, 12 lístků máty a půl šálku ledu. Vyberte 4 pěkné jahody a dejte je bokem, zbylé přijdou rovněž do mixovací nádoby. Její obsah důkladně rozmixujte. Do čtyřech sklenic rozdělte led, na něj nalijte rozmixovanou směs. Každou sklenici ozdobte jahodou a lístkem máty.