Jablečné lívanečky s macou
Ingredience
Postup
Z vajec oddělte žloutky od bílků. V jedné míse utřete do žloutky s cukrem, přidejte mléko, vanilkový extrakt, prosátou mouku smíchanou s makou, skořicí a práškem do pečiva. Vytvořte hladké těstíčko. Do něj vmíchejte nastrouhaná jablka. V druhé míse ušlehejte z bílků sníh. Přesuňte jej k těstíčku s jablky a jemně promíchejte. V lívanečníku nebo těžší pánvi rozpalte tuk, na kterém smažte z obou stran lívanečky.
Servírujte třeba s džemem, javorovým sirupem, jogurtem nebo čerstvým ovocem. Díky jablíčkům a mace jsou zdravější než klasické lívance. Určitě si je oblíbíte, ať už jako snídani, která vám po ránu dodá potřebnou energii, nebo jako dezert či sladkou svačinu.