Hummus s přírodními afrodiziaky
Ingredience
Postup
Klasicky připravený hummus dodá tělu množství vitamínu C, kyseliny listové, vitamínů skupiny B, proteinů, vlákniny, fosforu, draslíku, zinku, hořčíku a železa. Obohacený o maku a ašvagandu blahodárně působí na fyzickou kondici, imunitu, plodnost a harmonizuje hormonální rovnováhu.
Cizrnu propláchněte a zalijte litrem studené vody. Nechte přes noc namočenou. Vodu slijte, přidejte vodu čistou a vařte 40 minut. Přeceďte, trochu vody z vaření si schovejte na případné rozředění dipu. Uvařenou zcela vychladlou cizrnu spolu s olivovým olejem a rozmačkanými stroužky česneku rozmixujte dohladka. Doplňte o tahini, maku, ašvagandu, šťávu z citronu a mořskou sůl. Důkladně promíchejte, pokud je kaše příliš hustá, povolte ji vodou, ve které se vařila cizrna. Před podáváním zakápněte olivovým olejem, posypte sezamovými semínky a ozdobte lístky bazalky, koriandru nebo petrželky.