Chia jogurt s horkými malinami

Ingredience
- 500g bílého jogurtu
- 4 lžíce semínek Chia Exotic Herbs
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka himalájské soli
- 4 lžičky Maky Exotic Herbs
- 300 g malin
- 3 lžíce Panely Exotic Herbs
- 50 ml vody
- lístky meduňky na ozdobu
Postup
Jednoduchý dezert bez mouky a rafinovaného cukru je výborným způsobem, jak mlsat zdravěji. Ať už si maliny nasbíráte v lese nebo vám vyrostou na zahrádce, rozhodně si část odložte pro přípravu horkých malin. Jsou fantastickým kontrastem ke studenému pudinku z chia semínek a jogurtu, ale vzájemně se výborně doplňují.
S přípravou chia jogurtu je dobré začít několik hodin dopředu, ideálně večer den před konzumací. Do mísy dejte jogurt, med, chia semínka, vanilkový extrakt a špetku soli. Promíchejte a odložte do chladničky. Následující den, nebo po uplynutí 8 hodin, do něj vmíchejte práškovou maku. Do rendlíku nalijte 50 ml vody, přisypte panelu a vařte, dokud se panela nerozpustí. Do rozvaru hoďte maliny, opatrně míchejte další minutu a odstavte z plotny. Do 4 sklenic rozdělte vychlazený chia jogurt, přelijte čtvrtinou horkých malin a ozdobte meduňkou.