Mrkvovo-zázvorová polévka

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ kg mrkve
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oloupaného nasekaného zázvoru
  • ¾ l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce Maky Exotic Herbs
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 pomeranč
  • 4 lžíce kokosové smetany
  • sůl a pepř

Postup

Sladká a přitom mírně pikantní – přesně taková je mrkvovo-zázvorová polévka. Optimální pro okamžiky, kdy přijdete vymrzlí domů, chcete se dobře najíst a rychle zahřát. Sladká mrkev, štiplavý zázvor, maca, cibule, muškát i pomerančová šťáva si spolu dobře rozumí. Vytvoří harmonický pokrm a synergicky povzbudí imunitu.

Ve větším hrnci rozpalte olivový olej, na něm restujte na hrubší kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, které mírně osolte a opepřete. Až se začnou malinko přichytávat, přidejte nasekaný zázvor a nechte ještě minutku opékat. Přilijte zeleninový vývar, vmíchejte muškátový oříšek, přiveďte do varu a nechte mírně bublat další čtvrthodinku. Přisypte maku a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Nakonec dolaďte chuť čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou. Do každého talíře před podáváním přidejte lžíci kokosové smetany.

další recepty