Bylinkové burgery
Ingredience
Postup
Na pořádném burgeru není vůbec nic nezdravého. Základem je kvalitní maso, které stačí ochutit porcí čerstvých bylinek a trochou koření. Nutriční hodnotu snadno zvýšíte přidáním maky a špičkového mořského kolagenu. Tyto netradiční ingredience zajistí společně s nutrienty přirozeně obsaženými v mase lepší regeneraci a výživu chrupavek, kloubů, kostí, pleti, kůže, nehtů a vlasů.
Hovězí maso pro přípravu burgerů by mělo obsahovat nejméně 15%, ideálně spíš 20% tuku. Nejlepší je nechat si v řeznictví umlet pěkný kousek předního hovězího. K němu doma jen přidejte česnek utřený se solí, bylinky, koření, maku a kolagen. Podle chuti dosolte. Zlehka promíchejte, ať směs není utlučená. Rozdělte na 4 díly, ze kterých vytvarujte burgery. Na grilovací pánvi rozehřejte lžíci oleje a burgery opékejte z obou stran vždy asi 4 minuty. V létě je můžete připravit venku na grilu, jsou pak ještě voňavější.
Do housky k nim můžete přidat salát, rukolu, špenát, rajčata, nakládané nebo čerstvé okurky, cibuli a spoustu další zeleniny. Místo obligátních hořčice, kečupu nebo majonézy zkuste burgery vymazlit zdravým bazalkovým pestem.