Kakaové chili con carne

Ingredience

  • 400 g hrubě mletého hovězího masa
  • 1 plechovka konzervovaných červených fazolí
  • 1 plechovka konzervovaných rajčat
  • 100 g mražené kukuřice
  • 1 vetší cibule
  • 2 chilli papričky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky třtinové Panely Exotic Herbs
  • 1 lžíce Macacaa Exotic Herbs
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Postup

Chili con carne je známé jako jídlo amerických honáků dobytka. Jde o vydatný pokrm, který vás rozehřeje a díky množství proteinů zasytí na dlouhou dobu. Na jihu Spojených států a v Mexiku existuje řada receptů na jeho přípravu. Naše verze chili je obohacena chutí prvotřídního nepraženého kakaa a léčivým dotekem peruánské maky.

Výhodou chili je vaření v jednom hrnci. Na oleji osmahněte na jemno nakrájenou cibuli. Z chilli papriček odstraňte semínka a nasekejte je.  Nožem naplocho rozmáčkněte česnek a nadrobno nakrájejte. Vhoďte obojí k cibuli a dříve než česnek začne hnědnout přidejte mleté hovězí. Maso zprudka opečte, osolte, opepřete, ochuťte římským kmínem, sladkou paprikou a rajčatovým protlakem. Pak do hrnce přijde kukuřice a rajčata v plechu. Vařte na mírném ohni 20 minut pod poklicí. Přidejte konzervované fazole i s nálevem a ještě 10 minut nechte bublat. Nakonec přislaďte třtinovou Panelou a vmíchejte vrchovatou lžíci Macacaa.

Podávat můžete s rýží, tortillami, nachos nebo s pečivem.

další recepty