Macaronky s čokoládovým krémem
Ingredience
Postup
I když většina cukrářských dobrot organismu zrovna nesvědčí, v rozumné míře se jich bát rozhodně nemusíte. Zvlášť, když jejich recepturu vylepšíte zdravými ingrediencemi. Delikátní francouzské makronky tak snadno proměníte v macaronky, které jsou ideální dobrůtkou proti stresu.
Bílky zahřáté na pokojovou teplotu šlehejte a po částech přidávejte třtinovou panelu, dokud nevznikne úplně tuhý sníh. Mandlovou mouku, macu a cukr smíchejte. Postupně přisypávejte do sněhu, opatrně zlehka míchejte až vznikne hladká homogenní hmota. Pomocí cukrářské sáčku z ní nastříkejte na pečící papír na plechu kolečka o průměru 3 cm. Plechem několikrát silně klepněte o pracovní desku, abyste z hmoty vyhnali případné bublinky vzduchu. Nechte 45 minut oschnout. Pečte 10 minut na 170°C, z plechu sundávejte až úplně vychladnou.
Smetanu přiveďte téměř k varu, odstavte z plotny, nalámejte do ní čokoládu a míchejte dokud se nerozpustí. Přidejte macacao, máslo a vyšlehejte dohladka. Krémem spojujte vždy dvě upečené macaronky rovnou spodní stranou směrem k sobě.