Melounovo-meduňkové nanuky s macou
Ingredience
Postup
Melounové nanuky jsou báječně osvěžující. Jejich výroba není vůbec složitá a milují je děti i dospělí. Experimentovat můžete také s jinými druhy melounů nebo část melounového podílu nahradit salátovou okurkou.
Začněte přípravou meduňkového sirupu. Cukr rozvařte v hrnci s vodou a meduňkou. Meduňkové lístky vyjměte a sirup nechte vychladnout. Melounovou dužinu zbavte semínek, nakrájejte na velké kostky a ty rozmixujte. Melounové pyré smíchejte se sirupem, práškovou Macou a citrónovou šťávou. Nalijte do tvořítek na nanuky a zmrazte. Pokud nemáte k dispozici vhodné formičky, můžete z připravené směsi udělat granitu. Stačí ji nalít na plech, vložit do mrazáku a každou půlhodinu pyré rozškrabat vidličkou. Za pár hodin vznikne báječná melounová ledová tříšť.