Nealko bezové mojito s macou

Ingredience

  • 10 lístků máty
  • 20ml limetkové šťávy
  • 40ml sirupu z bezových květů
  • 1 lžička prášku Maca Exotic Herbs
  • 1,5dcl ledové tříště
  • 50ml sody
  • 2 klínky limetky
  • snítka máty na ozdobení

Postup

Dopřejte si léčivou moc peruánské macy ve stále oblíbenějším mojitu. Nealkoholická varianta tohoto typicky letního nápoje spojuje impozantní chuť a vůni bezových květů, příjemnou kyselost limetky a osvěžující tóny máty.

Do vysoké sklenice o objemu 0,3l dejte lístky máty a muddlerem-barmanským drtítkem je rozemněte, aby se narušila struktura a uvolnila chuť máty. Nalijte na mátu malého panáčka limetkové šťávy a dva malé panáky bezového sirupu. Přidejte lžičku macy, měsíčky limetky a drcený led. Barmanskou(nebo jinou vhodnou) lžičkou promíchejte a dolijte sodou. Okraj sklenice ozdobte snítkou máty.

další recepty