Nealko punč à la cider

Ingredience

  • 2 šálky 100% jablečné šťáv
  • 1½ šálku vody
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 tyčinka skořice
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 4 lžičky Maky Exotic Herbs
  • 2 lžíce Panely Exotic Herbs
  • 1 jablko

Postup

Zkvašený mírně alkoholický jablečný mošt známý jako cider je příjemným osvěžením v horkých dnech. Pokud jej máte rádi, ale potřebujete spíš něco pro chladné dny, můžete si připravit horkou variantu cideru. Zahřeje vás, i když neobsahuje žádný alkohol. Ingredience v receptu jsou na přípravu 4 šálků.

Do hrnce vymačkejte šťávu z citronu a pomeranče, přidejte vodu, badyán, skořici a jablečný ocet. Pomalu přiveďte k varu a míchejte, dokud se panela nerozpustí. Přilijte jablečnou šťávu a zahřívejte. Až nápoj začne bublat,  odstavte a nechte zchladnout asi na 60° C. Přisypte mletou maku a důkladně promíchejte. Omyté jablko zbavte jádřince, nakrájejte na kostičky a rozdělte na čtyři díly. Připravte si 4 nahřáté sklenice, do každé vhoďte díl jablíček. Přes síto zalijte horkým nápojem.

další recepty